lauantai 9. maaliskuuta 2013

Bataatti-auringonkukansiemenleipä

 
 
 
 

Bataatti-auringonkukansiemenleipä (2 kpl)

 

 

13 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl bataattipyreetä
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
Auringonkukansiemeniä


Sekoita kuivahiiva ja suola jauhoihin. Lisää bataattipyree ja 42 asteinen vesi. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota vedottomassa paikassa liinan alla noin kolme varttia. Jaa Taikina kahteen osaan ja leivo leiviksi. Anna kohota pellillä liinalla peitettynä puolisen tuntia. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kostuta leipien pinnat ja hiero varovaisesti auringonkukansiemenet leivän pintaan. Paista n. puoli tuntia.
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti