Nachos supreme picadillo ( 6:lle )
500 g nachoja
Tuoreita jalapenoja
Juustokastiketta
Jauhelihakastiketta
Salsaa
Guacamolea
Tex-mex mausteseos
2 tl juustokuminaa
2 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
½ tl cayennepippuria
½ tl rosmariinia
Jauhelihakastike
700 g naudanjauhelihaa
1 dl vettä
1 tl vehnäjauhoja
½ makeaa sipulia
Tex-mex mausteseosta
Ruskista jauheliha pannulla ilman öljyä. Lisää sipuli ja kuullota jauhelihan joukossa hetki. Lisää mausteseos, venhäjauho ja sekoita ennen kuin lisäät veden. Kiehauta ja sekoittele hetki.
Juustokastike
400g crème fraichea ( 28% )
200 g cheddar juustoa
Rouhittua mustapippuria
Raasta juusto. Lisää kaikki ainekset kattilaat ja kuumenna keskilämmöllä kunnes saat tasaisen massan.
Guacamole
2 kypsää avokadoa
2 valkosipulinkynttä
1 tomaatti
1 chili ( itse käytin lajiketta aji amarillo )
1 limen mehu
½ makeaa sipulia
½ nippua korianteria
½ tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
Halkaise avokadot ja kuovi hedelmäliha irti. Muusaa haarukalla ja purista joukkoon limen mehu. Silppua sipulit, korianteri ja chili pieneksi. Kalttaa tomaatti ja kuutioi. Yhdistä kaikki ainesosat ja sekoita.
Viipaloi jalapenot. Aseta lautaselle nachoja ja jauhelihakastiketta vähän niinkuin kerroksittain. Väliin hieman salsaa ja jalapenoja. Jatka parin kerroksen verran ja kaada päälle reilusti juustokastiketta. Lisää reunalle guacamolea.
Jumalaista kuulosti olevan päivän sana. Enkä yhtään ihmettele. Kyllä meksikon keittiö hellii myös meidän suomalaisten makunystyröitä. Jälkiruoka olikin hieman vieraampaa meidän leveysasteilla. Meksikolainen laatujuoma mezcal. Mezcal valmistetaan agavesta ja parhaimmat laadut tulevat Oaxacan alueelta. Kyseiseen Cusano rojo laatuun kuuluu vielä yksi erikoisuus eli hypopta agavis mato, joka on tunnettu agavekasvin loinen. Salud!
hypopta agavis mato mezcal pullossa |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti