tiistai 10. heinäkuuta 2012

Yrttinen sitruskana uunissa





Kesäkuumalla grillaamisien välissä tekee mieli välillä hieman kevyempääkin sapuskaa. Vähärasvainen broileri tuo mukavaa vaihtelua esim. grillin staroille ribbseille ja porsaan niskalle. Lisukkeena uunikasvikset  maistuvat maukkailta kypsyessään oliiviöljyssä ja kananrasvassa. Halutessaan voi ohella tarjota myös basilika-chili riisiä.


Yrttinen sitruskana uunissa ( 3:lle )


3 kpl broilerin koipia ( maustamattomia )
Salviaa
Timjamia 
Basilikaa
Sitruuna
Lime
2-3 paprikaa
Terttukirsikkatomaatteja
Uuden sadon porkkanoita
Oliiviöljyä
Suolaa 
Pippuria

Valmista marinadi ensin. Silppua yrttejä n. desin verran. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää lime lohkottuna pussiin oliiviöljyn ( n. ½ dl ) kera. Anna marinoitua pari tuntia tai mieluummin yön yli. Voitele uunivuoka. Pilko paprikat ja aseta vuoan pohjalle. Lisää päälle marinoidut broilerin koivet, porkkanat ja tomaatit. Ruuvaa myllyistä pälle hieman suolaa ja pippuria. Lisää päälle vielä hieman hyvää oliiviöljyä. Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla noin tunti. Keitä riisi kuivatun basilikan ja chilihiutaleiden kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti