Pian alkava hirvenmetsästyskausi vaatii metsästäjien pakastimeen lisätilaa... Aika laittaa edellisen vuoden viimeiset hirvenlihat pannulle. Myös sienikausi on kovimmillaan, karpaloista puhumattakaan... Luomuruokaa siis parhaimmillaan kun porkkanat ja lantut nostaa vielä omasta maasta. Lihapatakausi on nyt siis virallisesti avattu...
Metsäsieni-hirvipata (5:lle)
n. 1 kg hirvenpaistia
10 salottisipulia
3 porkkanaa
100 g lanttua
20 g kuivattuja mustatorvisieniä
n. puoli litraa tuoreita kantarellejä
8 dl lihalientä
2 dl vettä
Kuorallinen tuoretta timjamia
1 rosmariinin oksa
Hieman tuoretta salviaa
10 katajanmarjaa
Kourallinen tuoreita karpaloita
10 kokonaista mustapippuria
Voita
Suolaa
Laita kuivatut mustatorvisienet likoamaan 2 desiin vettä. Paahda kuivalla pannulla kantarellejä kunnes neste on haihtunut. Paloittele liha ja paista voissa pienissä erissä. Paista pilkottuja porkkanoita ja lanttuja voissa kunnes ottavat hieman väriä. Kuori salotit, hienonna yrtit ja murskaa katajanmarjat morttelissa. Yhdistä kaikki aineet pataan tai vuokaan ja lisää vettä jos lihat eivät täysin peity. Anna hautua 150 asteessa vähintään kolmisen tuntia ja mitä pidempään sen parempi... Itse "unohdin" kahdeksaksi tunniksi... Mut olihan se mureeta... Tarjoa esim. palsternakkapyreen kera ja ruokajuomana LEYDAn pinot noir on erinomainen valinta...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti