Ranskalainen kanafasaanipata (4:lle)
500 g kananpojan rintaa
200 g fasaanin rintaa
100 g schwarzwaldin kinkkua
100 g schwarzwaldin kinkkua
2 kpl luomuporkkanaa
4 kpl lehtisellerinvartta
4 kpl luomuvalkosipulinkynsiä
2 kpl punasipulia
3 rkl vehnäjauhoja
3 dl punaviiniä
3 dl punaviiniä
1 rkl kanafondia
100 g kuivattuja suppilovahveroita
Timjamia
Suolaa
Pippuria
Näin keittiön kaappien syys-siivouksen aikanan turbulenssi käy myös meidän aineskaapilla. Vastaan tulee mitä uskomattomimpia löytöjä. Se mikä toiselle on täyttää roskaa roskaa voi olla toiselle mitä suunnattomin aarre. Lie tästäkö ajatuksesta oma pieni mentaliteettini on aikoinaan saanut kipinän... Arvostan jokaista vanhaa reseptiä hieman turhaksikin... Noh olen vain sellainen.... Mutta eniten nautin siitä, että saan saattaa klassisia reseptejä nykytietoisuuteen pienen twistin kanssa.... Tässä jälleen yksi niistä...
Pilko fasaanin ja kanan rintafileet. Liota sieniä pienessä määrässä vettä n. puoli tuntia. Paista lintujen fileepaloja pieni hetki ja lisää ne pataan. Paistele pilkottua punasipulia ja kokonaisia valkosipulinkynsiä hetkinen oliiviöljyssä. Lisää pannulle vielä pilkotut porkkanat, lehtisellerit, pilkottu kinkku ja valutetut sienet. Lisää sienten liotusvesi pataan, kanafondin ja punaviinin kanssa. Kasvikset vielä pataan, päälle vehnäjauhot ja pieni sekoitus. Näiden ihanien aineksien lisäksi jos hieman valkopippuria ja hieman merisuolaa löytyy, niin saattaapi maut parantua satanolla..... Hauduta miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia.
Kypsennä esim. bulgur tai riisi ohjeen mukaan ja tarjoile lintupadan kera...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti