tiistai 25. joulukuuta 2012

Neljän juuston poropizza




Neljän juuston poropizza (pellillinen)



Pohja

5 dl durumvehnäjauhoja
2 dl vettä
½ pss kuiva hiivaa
½ tl suolaa

Sekoita kuivahiiva ja jauhot. Lisää kädenlämpöinen vesi ja vaivaa taikinaksi. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Leivo pellille ohut taikinalevy ja anna nousta vielä liinan alla valmistaessasi tomaattikastikkeen ja täytteet.




Tomaattikastike

500g paseerattua tomaattia
1 pnt oreganoa
1 pnt basilikaa
Suolaa
Pippuria

Hienonna yrtit yrtit karkeasti ja sekoita paseerattujen tomaattien kanssa. Mausta lisäksi suolalla ja pippurilla. Anna tekeytyä hetki jääkaapissa.



Täytteet

300 g poronjauhelihaa
Kuivattua timjamia
Kuivattua Rosmariinia
Mustatorvisieniä maun mukaan
Suolaa
Pippuria
Karpaloita
100 g leipäjuustoa
100 g aura juustoa
100 g savujuustoa
150 g mozzarellaraastetta


Pilko sienet ja paista ne jauhelihan kanssa. Mausta kuivatuilla yrteillä sekä suolalla ja pippurilla. Levitä tomaattikastike pizzapohjalle. Levitä jauheliha ja pilko juustoista sopivia palasia pitsan päälle. Päällimmäiseksi mozzarellaraaste ja karpaloita. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti