maanantai 14. tammikuuta 2013

Dhal eli intialainen linssimuhennos




Tämä erittäin maukas intialainen kasvisruoka sopii niin pääruoaksi, että myös lisukkeeksi esim. tandoorimaustetulle kanalle.
 

Dhal (4:lle)

 

1,5 dl vihreitä linssejä
7 dl vettä
0,5 dl oljyä
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
50 g inkivääriä raastettuna
1 tl juustokuminaa
1 tl garam masala mausteseosta
½ tl hienoa merisuolaa
½ tl caynnepippuria
½ tl jauhettua neilikkaa
1 tl paprikajauhetta


Sekoita kuivat mausteet keskenään. Kuumenna öljy kattilassa ja freesaa mausteita hetki. Lisää silputut sipulit,valkosipulit ja raastettu inkivääri. Kun sipulit alkavat olemaan kuullottuneita kaada joukkoon vesi. Kuumenna ja lisää huuhdellut linssit. Keittele miedolla lämmöllä kannen alla noin tunti tai kunnes neste on kohtuudella imeytynyt linsseihin. Tarjoa basmatiriisin ja chilien kera.

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti