Siskonmakkarakeitto tuo hymyn huulilleni. Valitettavasti saman katon alla ei olla samaa mieltä. Tätä herkkua mikä oli allekirjoittaneen yksi lempiruoista lapsena tulee tehtyä nykyään aivan liian harvoin. Tarjouslappu pysäytti. Wurstin siskonmakkarat yhdeksänkymmentäyhdeksän senttiä! Nyt pitkästä aikaa on toisen nautinnonpäivä ja toisen inhokkipäivä tai voihan olla, että traumat alkavat liueta vuosien saatossa.
Muutaman perunan ja puolikkaan bataatin kuorin ja pilkoin. Vettä kattilaan. Loraus kasvifondia, hieman suolaa ja vajaa kymmenkunta maustepippuria sekä pari laakerinlehteä. Lisäksi tujautin mukaan Heikkilän yrttitilan kuivattua lipstikkaa. Annoin kiehua vajaa kymmenen minuuttia ja lisäsin pussillisen keittojuureksia suoraan pakkasesta. Jatkoin keittelyä vielä vajaat kymmenen minuuttia ja pusersin makkaramassan keiton sekaan sopivan kokoisina palleroina. Pallerot nousevat keiton pinnalle kun ovat kypsiä, tämä ei vie kuin hetken. Lopuksi hieman tuoretta persiljaa keiton päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti