sunnuntai 3. elokuuta 2014

Chorizopata






Nykyään kauppojen raakamakkara valikoimat alkavat olemaan kohtuu ok tasolla. Yksi suosikeistani on chorizo-raakamakkara. Mietin vain että pakkoko sitä lihajalostetta on kuoressaan valmistaa. Idea chorizopadasta oli syntynyt. Tähän herkulliseen pataan tarvitset:

1 pkt chorizo raakamakkaroita
1 prk tomaattimurkaa
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
4 lehtisellerin vartta
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 prk kidneypapuja suolaliemessä
1 dl rakettispagettia
4 dl kasvislientä
1 tl kanelia
1 tl savustettua paprikaa
Oliiviöljyä
Mustapippuria


Aloita silppuamalla sipulit ja viipaloi varsiselleri ohuiksi siivuiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullottele sipuleita ja selleriä hetkinen. Kuutioi paprikat ja lisää ne pannulle. Mausta savupaprikalla, mustapippurilla ja kanelilla. Valuta pavut. Lisää pannulle tomaattimurka, valutetetut pavut ja kasvisliemi. Kun liemi kiehuu lisää spagetti. Puristele raakamakkara suolesta tai vaihtoehtoisesti kuori suoli pois ja viipaloi veitsellä. Makkarat pataan ja keitä kunnes makkarat ovat kypsiä. Suolaa pataan ei tarvitse lisätä, koska pavut ja makkarat tuovat oman annoksensa suolaa ateriaan.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti