keskiviikko 6. elokuuta 2014

Grilliklassikko - Porilainen


Suomalaisen grillikulttuurin klassikko porilainen on kotoisin mistäpäs muualtakaan kuin porista. Maukas ja nopea valmistaa. Perinteiseen porilaiseen tulisi käyttää metsästäjä makkaraa, mutta meidän leveysasteilta en löytänyt sitä kuin valmiina leikkeleenä. Tankomakkarana ostin Sipuliteemakkaraa, jonka kääreissä luvataan pitojenkin paranevan. Pienen selvityksen jälkeen kävi ilmi että leipänä tulisi käyttää vaaleaa vehnäpaahtoleipää. Grilli siis tulille. Makkaratangosta leikkasin noin sentin vahvuiset kiekot porilaispihveiksi. Grilliin ottamaan väriä leipien kera. Mausteiksi perinteikkääseen grilliherkkuun käytetään ketsuppia, sinappia, kurkkusalaatti ja sipulihakkelusta. Tuunaamalla voit laajentaa porilaisesi makumaailmaa... Lisää esim. majoneesia tai vaikkapa paistettu muna.


3 kommenttia:

  1. Jess, onpas hauska postaus. Näitä grilliklassikoita pitäisi tajuta kokeilla enemmänkin kotona, eikä aina jotain gourmee-hampurilaisia.

    VastaaPoista
  2. Totta! Klassikkot ovat jääneet hieman oppositioon, mutta pyritään korjaamaan tilannetta :)

    VastaaPoista
  3. Siis tuota rilliin ja ääntä kohti, varmasti maistuu!

    VastaaPoista