keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Omena-Pihlajanmarja Chutney


Omenat alkoivat jo putoilla puusta, joten oli aika ottaa puun antimet hyötykäyttöön. Omenamehu ja piirakka ovat tietenkin vakiotekeleet, mutta jotain muutakin piti loihtia. Intialainen chutney suomi vivahteella oli siis paikallaan. Alunperin ei ollut tarkoitus pihjalanmarjoja tähän käyttää mutta täysi omenapussi kädessä pihjalapuun kohdalla ajatus lähti jälleen lentoon...

1 kg kirpeitä omenoita
nipullinen pihjalanmarjoja
1 iso punasipuli
4 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
1 dl omenaviinietikkaa
½ dl siirappia
½ dl vettä
2 dl hillosokeria
2 rkl inkivääriä raastettuna
1 tl suolaa
Kanelitanko
Mustapippuria

Kuori ja pilko omenat pieniksi palasiksi. Irroita pihjalanmarjat tertusta. Silppua sipulit ja chili ilman siemeniä. Raasta inkivääri. Lisää kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Poista kanelitanko ja tölkitä kuumiin lasipurkkeihin ja anna umpioitua. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti