Vappuhulinoiden jälkeen tekee kummasti mieli meksikolaista ruokaa. Erityisen maukkaat hang-over killerit valmistuvat hetkessä ja ovatkin comfort foodin aatelia.
Enchiladat (5:lle)
Mausteseos
1 rkl juustokuminaa
1 rkl paprikajauhetta
1 tl cayennepippuria
1 tl hienoa merisuolaa
½ tl valkopippuria
½ tl kuivattua timjamia
hieman mustapippuria rouhittuna
Juustokastike
300 g crème fraichea
200 g pitkään kypsytettyä cheddar juustoa
Jauhelihakastike
400 g naudan paistijauhelihaa
3 punasipulia
4 valkosipulinkynttä
8 miniluumutomaattia
1 ramiropaprika
½ prk jalapenoja
½ punttia persiljaa
½ punttia timjamia
1-3 tuoretta chiliä riippuen lajikkeen tulisuudesta
6 kpl herkkusieniä
1 prk kidneypapuja
1 dl vettä
Oliiviöljyä
Ylläolevan ohjeen mukaan valmistettu mausteseos
Lisäksi valmista tacokastiketta ja tortilla lettuja n. 10 kpl
Silppua sipulit ja chilit. Viipaloi tomaatit, paprika ja herkkusienet. Silppua persilja ja timjami. Valmista mausteseos. Kuullota sipulit ja chilit oliiviöljyssä. Lisää sekaan jauheliha. Kun liha on ruskistunut lisää joukkoon mausteseos ja vesi. Lisää valutetut pavut, tomaatit, paprika, jalopenot ja yrtit. Raasta Juusto ja lisää se crème fraichen kanssa kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja käytä kiertoilma toimintoa. Levitä tortillalle tacokastiketta ja lisää jauhelihakastiketta. Kääräise rullalle ja aseta lasagnevuokiin vieriviereen. Kaada päälle juustokastiketta. Gratinoi uunissa n. 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti