Kevät tuli jälleen ja kohta vissiin kesäkin... Eli parsakausi on polkaistu käyntiin... Useampia parsaruokia on jo tullut tehtyä, joten eiköhän ole aika jakaa yksi täälläkin. Kivaa ja hieman kevyempää vaihtoehtoa grillimakkaroille.
Sianläskillä ryyditetty parsasalaatti ( 2:lle )
250 g savustettua siankylkeä
250 g vihreää parsaa
8 miniluumutomaattia
Kevätsipuli
Retiisi
Rucolaa
Viinisuolaheinää
Erilaisia salaatteja esim. rooman salaattia
Herneenversoja
½ sitruunan kuori
Oliiviöljyä
Sormisuolaa
Asettele lautaselle salaatinlehdet. Päälle kevätsipulisilppu, viinisuolaheinä, rucola, puolitetut tomaatit ja siivutettu retiisi. Pilko possunkylki ½ cm paksuisiksi ja neljä senttiä pitkiksi paloiksi, joita ranskalaiset kutsuvat nimellä "lardons". Paista pannulla mukavan rusehtaviksi ja rapeiksi. Paista oliiviöljyssä parsoja noin 3 minuuttia. Pilko parsa ja lisää salaatin joukkoon. Lisää myös porsaankylki. Raasta päälle puolikkaan sitruunankuori. Lisää päälle vielä oliiviöljyä, herneenversoja ja sormisuolaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti