Pyttipannuhan on suomalaisten suosittua tähderuokaa, jossa yleensä on perunaa, sipulia ja lenkkimakkaraa. Jääkaappia koluamalla tämäkin villi ja kieliposkella tehty versio syntyi... Tarkoitus oli saada vähät juurekset hyödynnettyä, vielä ku olivat täydessä terässään.
Verimakkarapyttipannu ( 3:lle )
400 g verimakkaroita
150 g lanttua
100 g juuriselleriä
3 perunaa
2 porkkanaa
1 punajuuri
1 pieni punasipuli
Kourallinen karpaloita
Tuoretta timjamia
Tuoretta lehtipersiljaa
Herneenversoja
½ tl salviaa
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
Kuori juurekset ja leikkaa pieniksi paloiksi. Paahda juureksia uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Viipaloi punasipuli. Kuumenna öljy pannulla ja lisää salvia sekä punasipuli. Kun sipuli on kuullottunut lisää paahdetut juurekset sekä viipaloidut makkarat. Paista kunnes makkarat ovat kypsiä. Lisää karpalot ja hienonnetut yrtit. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa herneenversojen ja puolukkahillon tai survoksen kera. Valmiskastikkeista Tapolan mustanmakkarankastike toimii oikein hyvin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti