Onneksi ihminen saa vielä ostaa maustamatonta lihaa ihan laillisesti, vaikka sitäkin koitetaan vaikeuttaa päivä toisensa jälkeen. Paikallisten markettien hyllyt notkuvat siihen ällöttävään oranssiin mönjään upotettuja lihapaloja. Yhä useampi ihminen saisi äänestää lompakollaan näitä kauheuksia vastaan ja ostaa lihansa lihatiskiltä ihan au naturel. Hyvä marinadi on helppo ja nopea tehdä, valitettavasti se on myös maukas, toisin kuin se teollinen arominvahventeilla ympätty ihmisravinnoksi kelpaamaton maunkorvike. Tänään esittelen kolme marinadia. Ribbseille sauhumarinadi, possun niskalle colapohjainen, ja lampaalle lager-olut pohjainen marinadi.
Sauhumarinadi
½ dl Oliiviöljyä
1 dl Sauhua
Colamarinadi
1 dl colajuomaa
½ limen mehu ja kuori raastettuna
1 tl kuivattua peperonchino chiliä
Suolaa
Pippuria
Lager-marinadi
1 dl lager olutta
1 tl kuivattua minttua
1 tl murukahvia
Suolaa
Pippuria
Lisäksi tein vielä grilliruokien parhaimpia lisukkeita eli täytettyjä jalopenoja. Leikkaa jallut kannasta auki ja poista veitsellä sisältä siemenet, täytä halloumijuustolla. Kääri folioon ja grillaa pitkään. Ehdoton kesäherkku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti