maanantai 4. kesäkuuta 2012

Täytetyt munakoisot ja rommimansikat





Välimerellinen vaihtoehto voitti jälleen illan. Joku sanoisi että köyhänmiehen moussaka.. Eihän se väärin ole sekään, mutta kyllä täytetyt munakoisot ovat herkkujen herkkua. 

Täytetyt munakoisot ( 4:lle )


2 kpl munakoisoa
400 g karitsan jauhelihaa
8 kirsikkatomaattia
2 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
1 tuore hedelmäinen chili esim. Aji Cristal
1 ruukku punaista basilikaa
200 g halloumi juustoa
½ tl kanelia
½ tl rosmariinia
½ tl timjamia
Suolaa
Pippuria
Oliiviöljyä

Puolita munakoisot pitkittäin. Koverra sisus ja hienonna. Kuutioi salotit, tomaatit, valkosipulinkynnet ja chili.
Ruskista jauhettu karitsanliha, mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä liha kulhoon ja lisää pannulle reilusti oliiviöljyä ja hienonnettu munakoison sisus sekä kuutioidut kasvikset. Hauduta kunnolla kypsäksi, silppua basilika ja sekoita molemmat jauhelihan joukkoon. Täytä munakoisot. Raasta päälle halloumi ja paahda 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.





Kesäkin jälleen painaa päälle ja mikä olisi kesäisempää kuin mansikat. Aikuiseen makuun soveltuva kesäjälkkäri syntyy sillä välin, kun munakoisot kypsyvät uunisssa.

Rommissa liotetut mansikat kinuskikastikkeessa ( 4:lle )

200 g mansikoita
2 dl sokeria
2 dl kermaa
1 rkl voita
½ dl tummaa rommia

Puolita mansikat pitkittäin ja kaada rommi päälle. Anna  marinoitua noin 30 minuuttia välillä sekoittaen. Sulata sokeri paksupohjaisessa kattilassa koko ajan sekoittaen. Kun sokeri on ruskistunut lisää kerma joukkoon. Sekoita lopuksi vielä joukkoon voi ja anna tekeytyä hetki ja kaada mansikoiden päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti