Newcastle juustokeitto (6:lle)
400g cheddar juustoa
50 g voita
2 sipulia
1 valkosipulin kynsi
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl sinappijauhetta
2 dl maitoa
2 dl kanalientä
1 pll Newcastle Brown Alea
Lehtipersiljaa
Cayenne pippuria
Mustapippuria
Suolaa
Krutonkeja
Sulata voi kattilassa ja kuullota sipuleja viitisen minuuttia. Lisää sinappijauhe ja jatka pieni hetki kuullotusta ennenkuin lisäät jauhot. Sekoita jauhot ja sekoita hyvin. Lisää maito hyvin sekoittaen. Heti perään kanaliemi ja Newcastle Brown Alea pullollinen. Lämmitä keitto kiehumispisteeseen ja lisää raastettu cheddar juusto koko ajan sekoittaen, kunnes juusto on sulanut. Mausta keitto chilillä, mustapippurilla ja suolalla. Koristele krutongeilla ja lehtipersiljasilpulla
Ruokajuomaksi valikoin viime syksystä asti kypsyttämäni Porilaisen Beer huntersin Mufloni Saison De Randonneur Kataja edition. Koskaan en ole ennen maksanut olut pullosta vajaata 17 euroa. Loistovan makuinen saison olikin kyseessä, mutta ei mielestäni hintansa väärti. Katajaa en kyllä löytänyt oluen makuumaailmasta. Ihanaisen sitruksisen raikas belgihiivan yhdistyminen tiukkaan pitsiin, joka jäi pitkähköksi aikaa juoman pinnalle. Siltikin se ei mielestäni pärjää omalle suosikilleni, joka on viitisen kertaa halvempaakin. Kyseessä on siis Dupontin luomu saison.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti