sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Refried beans eli meksikolainen papudippi


Olenkin varmaan ilmaissut erityisen kiinnostukseni meksikon keittiötä kohtaan. Refried beans on maittava dippi, jota olen yleensä ostanut valmiina la costenan säilykkeenä. Nyt sitä tuli valmistettua omassa keittiössä omin variaation. Ja voin kertoa että toimii umpisaletisti. Pinto papuja en mistään löytänyt, joten tyydyin go greenin mustapapuihin.

Aloitin silppuamalla punasipulin ja pari valkosipulinkynttä. Kuumensin öljyä pannulla ja heitin sipulit kuullottumaan. Pilkoin yhden punaisen paprikan ja lisäsin sen pannulle. Maustoin ruokalusikallisella juustokuminaa, teelusikalliset chiliä ja suolaa. Lisäksi vielä tulisuutta taittamaan pari ruokalusikallista agavesiirappia. Vielä omenaviinietikkaa desin verran ja annetaan kiehuskella noin viitisen minuuttia. Sen jälkeen koko hoito blenderiin ja vetäise maukkaaksi tahnaksi. Pinnalle hieman tuoretta korianteria. Tarjoa tortillojen lisukkeena tai dippinä nachoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti