Tämä lihapulla reseptin idea on otettu alunperin muistaakseni pirkan jostain keittokirjasta, jonka vaimoni on omistanut jo pitkän aikaa. Sangen herkullinen tomaattikastike maustetaan kanelilla ja lihapullien keskelle painamme fetajuuston palasen. Toimii pelkkänä tapaksena tai maukkaana ruokana muusin tai riisin kera.
Lihapullataikina:
500 g naudan jauhelihaa
n. 1 dl soijarouhetta
n. 1 dl vettä
1 muna
1 tl kuivattua timjamia
Suolaa
Pippuria
Feta juustoa täytteeksi
Kastike:
1 sipulia
1 prk tomaattipyreetä
1 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä
1 rkl vasikan fondia
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl kanelia
Mustapippuria
Oliiviöljyä
Turvota soijarouhetta vedessä hetki. Lisää loput ainesosat ja pyöräytä taikinaksi. Pyörittele pulliksi ja paina pullan keskelle feta palanen ja sulje pulla. Paista pannulla n. kymmenen minuuttia, että pullat saavat mukavasti väriä. Silppua sipuli ja kuullota oliiviöljyssä pannulla. Lisää tomaattipyree ja jauhot. Sekoita ja lisää kylmä vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hetki, jotta kastike suurustuu. Mausta ja kippaa lihapullien päälle. Hauduta vielä hetkinen ennen nauttimista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti