sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Anopin jauhemaksapihvit






Eka kerran tyttöystäväni kanssa maksapihvejä suunnitellessani törmäsin ns. kulttuurishokkiin. Anopin tekele oli tehnyt ihan kaiken toisinpäin kuin minulle oli kotona opetettu. Mielenkiinnolla ja nöyryydellä alistuin reseptiin, jota ollaan meidän perheessä kokkailtu useampaan otteeseen. Helpot, nopeat ja maukkaat. Jauheliha miedontaa hieman maksan makua niille joille se on hieman vierasta. Maustamisessa poikkesin pelkästään salvian verran.

Anopin tekeleen maksapihvit

400 g naudan jauhelihaa
300 g jauhettua naudan maksaa
200 g raejuustoa
Suolaa
Pippuria
Valkopippuria
Kuivattua salviaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään taikinaksi. Lämmitä uuni kaksisataa asteiseksi. Levitä taikinasta pihvejä leivinpaperin päälle uuninpellille. Paista pihvejä n. 15-20 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin ja perunamuusin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti