lauantai 26. heinäkuuta 2014

Kesägrillausta 2014 Vol.1


Helteellä on tullut grillattua valehtelematta lähes päivittäin. Saa nauttia auringosta ja kämppä ei kuumennu ylimääräisestä hellan tohotuksesta. Ystävättäreltäni sain mojovan satsin yöttömänyön yrttösiä terassille kasvamaan. Mukana oli reippaasti kanelibasilikaa, jonka maku on hienoinen yhdistelmä kanelia ja basilikaa. Voit löytää kaupallista versiota Järvikylän tuotesarjasta hyvin varustetuista ruokakaupoista, mutta näin pohjoisen leveysasteilla ei ole paljoa näkynyt.



Broilerin ohutleikkeitä paikallisesta supermarketista. Ohuet fileet kelpaavat pikaiseen marinointiin. Marinadiksi sekoittelin hyvää kreetalaista oliiviöljyä, nelisen vartta kanelibasilikaa, yhden valkosipulin kynnen sekä suolaa ja pippuria. Marinointi tapahtui samalla kun broisku temperoitui noin tunnin verran. Lisäksi grillasin italialaista raakamakkaraa Salcicciaa sekä kyproksen lahjaa grillausmaailmalle eli halloumia.


Kuuman kesäpäivän grillausolueksi kelpaa kevyt meksikolainen...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti