sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Louisianan erikoinen - Jambalaya


Jambalaya on perinneruokaa Louisianasta. Tässä Soppa Hommia keittiön versiossa jätimme makkaran pois ruoasta. Kreolilainen paella on käsite. Sitä voidaan varioida äärettömiin, yksi on joka pysyy... Cajun keittiössä käytettävä mausteseos. Kreolikeittiö on Cajun keittiön maalaisversio eli se mitä paikalliset syövät päivittäin.

Jambalaya

600 g broilerin fileitä
200 g katkarapuja
2,5 dl pitkäjyväistä riisiä
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
5 lehtisellerin vartta
200 g säilykeherneitä
100 g säilykemaissia
1 punainen paprika
1 tlk tomaattimurskaa
4 dl kanalientä
Voita

Mausteseos:

1 tl savustettua paprikaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl valkopippuria
½ cayennepippuria
½ timjamia
½ salviaa
½ basilikaa

Aloita sulattamalla reilu nokare voita kattilassa. Silppua sipulit, selleri ja paprika. Pilko broilerin fileet sekä valuta herneet ja maissit. Kuullota sipuleita sekä selleriä voissa. Lisää sekaan kuutioitu broileri. Kun broileri on ottanut väriä lisää mausteseos sekä herneet, maissi ja tomaattimurska. Mittaa riisi ja lisää se kattilaan kanaliemen kera. Hauduta noin 25 minuuttia ja lisää katkaravut hetkeä ennen nauttimista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti