Saganaki on yksi suosituimmista Kreikkalaisita alkuruoista... Kreikkaan itse ihastuneena ja paljon siellä myös matkailleena en ole kumminkaan koskaan sitä koettanut edes kotona tehdä, en tiedä miksi? Yksinkertainen ja todella herkullinen ruoka, joka maistuu kaikille vauvasta vaariin. Edelliseltä Kreikan reissulta ostin kefalotiri juustoa mistä saganaki yleisimmin valmistetaan. Saatavuus meillä suomessa on hieman vaikeahkoa, joten voit käyttää esimerkiksi Gruyère juustoa tai vaikka emmentalia. Joskus olen nähnyt tämän ruokalajin valmistettavan jopa feta juustosta.
Riko yksi muna kulhoon ja vispaa rakenne rikki. Leikkaa juustosta kiekko tai suorakaiteenmuotoinen noin kaksi senttimetriä paksu viipale. Pyöräytä juusto rikotussa munaseoksessa ja leivitä korppujauhoilla. Kuumenna paistinpannu ja lisää reilusti hyvää oliiviöljyä. Paista leivitettyä juustoa kunnes juusto on sulanut noin puoleenväliin asti. Käännä ja anna juuston sulaa.. Tarjoile puolikkaan sitruuna kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti