sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Fileeburger






Maakuntamatkani Kuusamoon tuotti tulosta. Kyselin mitä minun pitäisi hankkia kotiinviemisiksi? Vastaus kuului: Kuusamon juustoa tietenkin! Kurvasin poislähtiessäni Kuusamon juustolan tehtaanmyymälän kautta. Mukaani tarttui muutamat savujuustot ja kehuttua pitkään kypsytettyä emmentalia. Ja burgeri vuotta kun vietän, niin mihin muuallekaan juustoa käyttäisin kuin sämpylän väliin...

Oululaisen meriläisen leipomon toscana sämpylät saivat luvan toimia pohjana. Jauheliha pihvin unohdin ja paistelin kuivatulla timjamilla sekä suolalla maustettua härän ulkofileetä. Voitelin sämpylöiden leikkauspinnat Heinzin ketsupilla ja hunajadijon sinapilla.

Maille Hunajadijon

Pihvien annoin vetäytyä hetken ennen viipalointia. Tammenlehväsalaattia leivälle ja viipaloiti filee päälle. Ettei kantturalle tulisi ikävä rullasin sille kaveriksi hieman prosciuttoa ja viimeistelin annokse Kuusamon juustolan savurypsi viipaleilla. Aidon savunmaun tuntee näistä juustoista. Eli vinkit juustolan suhteen eivät menneet hukkaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti