perjantai 28. helmikuuta 2014

Paahdettu munakoisopata


Baingan aachari eli intialainen munakoisopata. Kohtuu herkullinen kasvisruoka intianmakujen ystäville. Hieman aikaa vievempi kuin normi curryruoat, mutta silti hyvinkin yksinkertainen valmistaa.

Tarveaineet:

1 munakoiso
2 kpl paprikoita eri värisiä
150 g kirsikkatomaatteja
1 iso keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
3 dl maustamatonta jogurttia (10%)
1 prk tomaattipyreetä
Lehtipersiljaa tai korianteria koristeluun
suolaa
vettä

Mausteseokseen tarvitset:

1 rkl fenkolinsiemeniä jauhettuina
1 tl korianterinsiemeniä jauhettuina
2 tl chilirouhetta
2 tl sinapinsiemeniä (keltaisia tai mustia)
2 rkl jauhettua juustokuminaa
1 tl kurkumaa
1 dl auringonkukkaöljyä

Aloita sekoittamalla mausteet öljyyn. Viipaloi munakoiso noin sentin vahvuisiksi siivuiksi pitkittäin. Ripottele suolaa leikkuupinnoille ja anna itkettyä noin vartin verran. Paloittele tällä välin paprikat ja puolet tomaateista. Kuivaa munakoisoista tihkunut neste talouspaperilla ja leikkaa reiluiksi suikaleiksi. Yhdistä munakoiso sekä paprikat ja tomaatit mausteseoksen kanssa uunivuokaan. Anna marinoitua noin puolisen tuntia. Lisää vielä noin desin verran vettä ja paahda grillivastuksen alla uunissa noin 20 minuuttia. Sillä välin kun kasvikset paahtuvat valmista  jogurttikastike. Viipaloi sipuli sekä loput tomaateista ja silppua valkosipulinkynnet. Kuullotta öljyssä pannulla hetkinen. Lisää tomaattipyree ja jatka paistamista. Lisää ruokajogurtti ja nosta pannu pois levyltä. Soseuta sauvasekoittimella. Sekoita kastike nyt jo paahtuneiden kasvisten kera ja laske uunin lämpö 150 asteeseen ja anna hautua noin 15 minuuttia. Tarjoile riisin ja naanleivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti