sunnuntai 10. elokuuta 2014

Pestolla kuorrutettua kanaa ja lehtikaalimuhennosta



Basilikaviljelmä tuottaa tavaraa siihen tahtiin, että jonnekin sekin hukattava. Itse tehty tuorepesto on helppo ja nopea valmistaa. Tarvitset pelkästään nipun basilikaa, pinjansiemeniä, parmesania raastettuna, hieman suolaa, valkosipulia ja hyvää oliiviöljyä.






Voit hurauttaa ainekset tehosekoittimessa tahnaksi tai niinkuin minä tein morttelin ankarassa otteessa.





Lehtikaalimuhennokseen päädyin kun sain ystävältäni kassillisen erinäköisiä vihanneksia. Lehtikaalta kehutaan super-ruoaksi, koska se sisältää erittäin paljon C-vitamiinia, karoteenia ja rautaa. Irroittelin paksuimma ruodit pois ja silppusin lehtikaalen lehdet ja yhden salottisipulin veitsellä. Oliiviöljyä reippahasti kattilan pohjalle ja freesailin sipulia ja kaaleja hetkisen. Perään pari desia kuohukermaa ja annoin keittyä kokoon noin 15 minuuttia.

Broilerin fileille mausto suolalla ja mustapippurilla ja paisto voi-öljy seoksessa. Tarjosin lisäksi vielä jasmiiniriisiä, jonka keittelin kypsäksi kanaliemessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti