sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Riimiporo



Alkutalven parhauksiin kuuluu ehdottomasti poro. Jos haluat illallisvierailta pointsit himaan niin tarjoa heille riimiporoa. Jumalaisen murea kokonaisuus syntyy riimisuolatusta poron ulkofileestä ja rinnalle esimerkiksi marinoitua punasipulia, puolukalla maustettua creme fraichea ja parmesaanista höylättyjä lastuja,

 

Riimiporo

 

Poron ulkofilee
2 rkl vodkaa
10 katajanmarjaa
Sormisuolaa
Mustapippuria myllystä

Poista poronfileestä ylinmääriset rasvat ja kalvot. Hienonna morttelissa katajanmarjat ja sekoita vodkan, suolan sekä mustapippurin kanssa. Hiero mausteseos lihaan ja  kiedo tuorekelmuun. Anna lihan tekeytyä noin vuorokausi. Pakasta liha ja ennen tarjoilua veistä jäätyneestä fileestä mahdollisimman ohuita viipaleita. Vinkkinä mandoliini helpottaa ohuiden siivujen leikkuuta huomattavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti