tiistai 25. kesäkuuta 2013

Naudan rintaa eli briskettiä


No niin i´m back! Tovi on ollut taas niin kiirettä, ettei julkaista ole mitään kerennyt. Aihioita odottelee yllin kyllin, eli kyllä se siitä. Nyt piti pikku päivitykset laittaa, kun toimittaja kävi tekemässä juttua minusta ja grillistä Helmi-lehden grilliviestiin. Tässä hieman jotain mitä oli menyyssä.

Kokonaisena valmistettu naudan rinta on paitsi edullista, että mitä parhainta lihaa ylikypsänä. Kokonainen rinta painaa noin 3-4 kiloa. Pyydä kauppiaaltasi rinta mielellään valmiiksi trimmattuna. Alkuvalmistelujen jälkeen liha valmistuu hitaasti, varmasti ja mikä parhainta itsekseen. 

Aloita poistamalla hieman ylimääräistä rasvaa, älä kuitenkaan liikaa, koska muutoin rinta saattaa kuivahtaa. Valmista Rub eli kuivamausteseos, joka hierotaan lihan pintaan. Itse käytin mustapippuria, savustettua paprikaa, sinappijauhetta, timjamia, muscovadosokeria,  laakerinlehteä, cayennepippuria ja suolaa. Hiero seos voimakkaasti lihan pintaan joka puolelle. Nosta liha ritilälle kinkkupellin päälle. Liha kylmään uuniin ja namikka 250 asteeseen. Kun uuni saavuttaa kyseisen lämpötilan, nosta liha pois ja säädä uuni 90 asteeseen. Vuoraa liha pellinlaitojen yli foliolla tiukaksi paketiksi. Nosta uuniin ja unohda se sinne noin 15 tunniksi.

Kun liha on mukavasti hieman yli puolivuorokautta ottanut hikeä pintaan uunin kätkössä, on tullut aika nostaa se pois. Avaa paketti ja nosta liha pois ritilältä. Paketoi folioon vetäytymään noin tunniksi. Ja ei muuta kuin grilli kuumaksi ja rinta tulen alle. Sivele lihaa grillaus kastikkeella, jotta saat glaze pinnan. Grillauskastikekin kannattaa keitellä itse! Se on sen arvoista. Toki jotkut amerikkalaisvalmisteiset valmiskastikkeetkin ovat ihan mukiinmeneviä.

Helpoin syöntitapa illanistujaisissa on riipiä liha, maustaa grillauskastikkeella ja nauttia patongin täytteenä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti