lauantai 21. huhtikuuta 2012

Häränhäntä consommé





Hyvä lihaliemi on nykyään luksustuote. Televiisorissa mainostetaan fond du chef:ia joka nostaa kuulema kastikkeesi uudelle tasolle... Niin varmaan..... Totta kylläkin, että kunnon lihaliemi vaatii runsaasti aikaa... ja tämä ohje tulee aloittaa edellisenä päivänä...

Häränhäntäliemi

n. 1 kg häränhäntiä
3 litraa vettä
100 g juuriselleriä
2-3 porkkanaa
1 palsternakka
Mustapippuria kokonaisina
Tuoretta timjamia 
Tuoretta persiljaa


Aseta kattilaan häränhännät ja lisää kylmä vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto. Keitä hiljakseen parisen tuntia. Paahda sillä välin uunissa juurekset ja lisää ne liemeen yrttien ja mausteiden kera. Anna kiehua hiljalleen 6-8 tuntia. Siivilöi liemi ja laita jääkaappiin. Erottele liha häntäluista ja säilö seuraavaa päivää varten.

Seuraavana päivänä:

Kirkastamiseen:
4 kananmunan valkuaista
n. 100 g naudan jauhelihaa

Kuori jäähtyneestä lihaliemestä rasvakuori pois. Käytä hyytelöitynyt lihaliemi vesihauteessa. Vatkaa valkuaiset ja jauheliha keskenään. Lisää kylmää lihalientä vatkaten. Kuumenna kiehuvaksi sekoittaen. Kuori vaahto ja keittele n. 30 minuuttia. Siivilöi tiheän siivilän läpi.  Kuumenna häränhäntäliha ja aseta keskelle lautasta. Kaada päälle consommé eli suomennettuna hieno lihaliemi. Tarjoa lisäksi krutonkeja.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti