sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Luksusta Rodoksen kaupungissa - Tamam






Olemme ohittaneet kyseisen paikan jo valitettavan monta kertaa. Viimein päätimme poiketa sisään... Ja voi pojat sitä ei tarvitse harmitella. Tamam sijaitsee G. Leontos kadulla Rodoksen kaupungissa ja väitänpä nyt jo että kyseessä on melkoisen varma hintaan ja laatuunsa nähden paras paikka ruokailla. Kovat kehut ravintola on saanut myös sosiaalisessa mediassa.. Esim Trip-Advisorissa. Paikka on perheen pyörittämä. Herra Andreas pyörittää sitä yhdessä vaimonsa ja neljän tyttären kanssa. Näin hyvää ja palvelualtista henkilökuntaa näkee harvoin! Omistaja kertoi minulle työskennelleensä aikanaan myös New Yorkissa ja puhuu siksi niin hyvää englantia. Omistaja piti meille seuraa ruokalajien välissä kysellen ja kertoen kaikkea valokuvauksesta ruoanlaittoon. Hauska mies kaikenkaikkiaan!





Ruokalistaa vilkuillessamme Herra Andreas tuli kysymään olimmeko valmiit tilaamaan? Pyysin häntä suosittelemaan jotain. Jotain herraan on ameriikasta jäänyt koska ensimmäinen suositus oli ribbsit, joita hän iloisesti kehuskeli jopa maailman parhaiksi. Toinen suositus oli porsaan potka... Silloin otin neuvosta vaarin... Porsaan potkaa siis... Vaimoni valitsi lohi-annoksen ja alkupaloiksi otimme uunissa kypsennettyä feta-juustoa ja omistajan suosituksesta munakoisorullia, joiden täytteenä oli fetaa ja päällä mausteinen tomaattikastike.

Talon Chardonnayn mukana tuli mansikka!
Alkupalat olivat erittäin makoisia. Uunitettu feta oli mahtavaa, mutta pankin räjäytti Hra Andreaksen suosittelemat munakoisorullat. Kastike oli niin hyvää, että sitä kaavittiin lautaselta vielä pitaleivällä. Pääruokiin siirryttäessä eteeni ilmestyi porsaan potka sinappisen makuisessa bbq-kastikkeessa ja tuhdeilla maalaisperunoilla. Jotain amerikka on opettanut... Mehukas ja julma luolamiesmäinen ateria, mutta silti niin elegantti. Vaimoni lohiannoksen ainoa miinus oli ylikypsä lohi, jonka omistaja tarjoitui valmistamaan uudestaan ja kävi tätä kyselemässä useaan otteeseen, mutta parempi puoliskoni oli tyytyväinen annokseensa, joten saimme ruokailla yhtäaikaisesti.


Paikka ei markkinoi itseään niinkään perikreikkalaisena paikkana... Tamam:in tunnuslause onkin "Authentic Creative Cuisine" ei pientä twistiä löytyy ja on mielestäni fuusiokeittiötä kreikan ja amerikan väliltä. Lohiannoksen sienet olivat esimerkiksi sietämättömän hyviä.




Ruoan jälkeen omistaja hauskuutti meitä jälleen tarinoillaan. Hieno mies kaikenkaikkiaan! Hän tarjosi meille vielä kotitekoista jäätelöä hapankirsikoiden kera sekä Mastic likööriä Spritella, limellä ja granaatinomenan siemenillä. Eikä tässäkään vielä kaikki... Talon piikkiin nautimme vielä tuplaespressot ja viiden tähden Metaxaa... Tytär oli viemässä pulloa jo pois, joillon mukava herra vinkkasi, että jätä pullo pöytään! Nautimme parit lasilliset kreikkalaista brandya, joka on muuten erikoisen pehmeää ja nautittavaa varsinkin espresson kera.




Loppuun en voi muuta sanoa kuin että menkää ja kokekaa! Naamattoman ystävällinen henkilökunta ja loistava palvelu! Äkkiseltään en muista näin lämmintä ja tärkeilemätöntä porukkaa ravintola-alalla koskaan kohdanneeni. Paikka mukavan moderni, mutta silti konstailematon enkä ihmettilisi jos ravintola saisi joskus bib gourmand maininnan. Avokeittiöön oli näkymät ja toiveet toteutettiin viimeistä pisaraa myöten. Toisin sanoen tätä paikkaa et voi missään nimessä ohittaa jos Rodoksen kaupunkiin joskus eksyt.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti