lauantai 7. joulukuuta 2013

Maksalaatikko






Joulun kestosuosikki syntyy erittäin pienellä vaivalla ja hakkaa eineslootat mennen tullen. Mietimpä vaan miksei tätä herkkua tule koskaan tehtyä joulunajan ulkopuolella. Helppoa, halpaa, herkullista ja säilyy pakkasessa menettämättä makuaan.

Maksalaatikko 


1 kg jauhettua naudanmaksaa
1 l täysmaitoa
1 iso sipuli
4 dl puuroriisiä
1,5 l vettä
½ dl siirappia
Valkopipuria
Meiramia
Suolaa


1,5 litraa vettä ja hieman suolaa kattilaan ( 5 litran kattila ). Keitä puuroriisiä noin parikymmentä minuuttia. Kuullota sipuli. Ota kattila liedeltä ja lisää kaikki ainesosat. Sekoita kunnes saat tasaisen vellin. Mausta valkopippurilla ja meiramilla. Itse laitoin noin teelusikallisen kumpaakin. Voitele vuoat tai käytä alumiinivuokia. Paista 170 asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti