lauantai 26. heinäkuuta 2014

Rotukarjan lihaa aurakastikkeessaPrismassa kierrellessäni ja miettiessäni että mitäs tänään syötäisiin? Törmäsin Pohjasenahon tilan kasvattamaan Limousine-karjan pihvilihoihin. Limousine onkin yksi maailman taloudellisimmista lihakarja roduista ja se on myös vähärasvaista. Hankin puolisen kiloa pyöröpaistia, josta ajattelin pihvit paistaa. Samassa rykäyksessä syntyi myös idea aurajuustokastikkeesta.

Kunnon pihvilihaa, olkoon se vaikka pyöröpaistia, ei tarvitse nuijia, koska se on valmiiksi jo mureaa. Joten leikkasin paistin noin kahden sentin vahvuisiksi pihveiksi ja nyrkitin niitä hieman rystysillä. Mausteiksi hyvällä lihalle riittää suola ja mustapippuri. Muistetaan taas se yksi asia eli lihan temperointi ja vähintään tunti huoneen lämmössä. Targettihan on medium taikka itselle mieleisempi medim-rare. Eli kun sulatan reilun nokareen voita pannulla niin odota että rasva lämpenee kunnolla! Ensin se sulaa, sitten se tirisee ja sitten se hiljenee... Silloin on aika löydä pihvi pannulle. Käännä kun ensimmäinen pisara lihasnestettä nousee pihvin pintaan ja paista toista puolta noin parisen minuuttia.

Kastike on sangen herkullinen ja helppo valmistaa. Lämmitä kattilassa kaksi desiä kuohukermaa ja sulata siihen noin 100 grammaa aurajuustoa (itse käytin aura goldia) ja keittele kasaan noin kymmenisen minuuttia.

Lisukkeiksi lautaselle asettelin kermaperunoita sekä baby-pinaattia ja rucolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti