perjantai 31. lokakuuta 2014

Amerikkalaisten Burger-ketjujen vertailu

Kävimme Amerikan mantereella hetki sitten ja teimme pienimuotoista vertailua road tripillämme. Arviointiin joutui periamerikkalaiset hampurilais-ketjut. Franchise työstentelyn aloitti McDonalds vuonna 1955. Sitä seurasivat pikaisesti monet muut ketjut. Nopeaa ja halpaa eli fastfoodia.

McDonald´s

Ameriikan mäkkäriin erehdyimme kahdesti. Lentokentällä ja hotellille iltapalaksi haetut triplajuustot. Ei parane laatu ameriikan maallakaan... Jää vertailumme toisiksi heikoimmaksi. Maailman suurin pikaruoka-ketju.


Wendy´s

Wendy´s perustettiin vuonna 1969 Ohiossa ja on sieltä levinnyt ympäri USA:ta sekä ulkoimaille. Wendyn pihvit olivat hyvät. Hot and juicy cheeseburger oli kannattava ostos. Vertailun toiseksi paras.


Whataburger

Vuonna 1950 Corpus Christiin Teksasiin perustettu hampurilaisravintola. Yksityisomistuksessa oleva ketju on laajentunut 735 ravintolallaan koko eteläiseen USA:n. Ehdottomasti parhaat ketjuburgerit amerikassa mitä olen maistanut. What-A-Burger!Jack In The Box

Huonoin suurista ketjuista. Burgeri ei häävi todellakaan ja ihmekiekurat ranskalaisten tilalla pursusivat pelkkää rasvaa. Häviää jopa mäkkärille komeasti.

Burger King

Vastikään suomeenkin uudelleen rantautunut Burger King Whoppereineen nousee vertailumme kolmoseksi. BK perustettiin vuonna 1954 ja on siitä laajentunut ympäri maailmaa yhdeksi maailman suurimmista burger-ketjuista.

Viisi ketjuburgeria testattiin ja paljon myös muita burger paikkoja. Mutta puhutaan nyt pelkästään niistä mitä löytää ainakin monesta amerikan kohteesta ja osaa ympäri maailmaa ja muutamaa suomestakin.

Ja ranking-lista on seuraava:

1. Whataburger
2. Wendy´s
3. Burger King
4. McDonalds
5. Jack In The Box

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti