torstai 6. joulukuuta 2012

Itsenäisyyspäivän Vorschmack




Suomen marsalkka C.G.E Mannerheimin lempiruoka... Venäläisen keittiön helmi...

Vorschmack (4:lle)

 

400 g karitsan jauhelihaa
1 tlk janssonfileitä
1 keskikokoinen sipuli
4 valkosipulinkynttä
n. 4 dl vettä
Pieni purkki tomaattipyreetä
Mustapippuria


Pilko sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista pannulla karitsan jauheliha sipuleiden kanssa. Kaada liha ja sipulit, sekä janssonfileet liemineen monitoimikoneeseen. Aja tasaiseksi massaksi. Kaada seos kattilaan. Lisää vesi, tomaattipyree ja hieman mustapippuria. Suolaa ei tarvitse lisätä erikseen, koska jansson liemi sisältää noin 10% suolaa. Keittele kokoon hiljalleen parisen tuntia.

Valmis vorchmack ei ole vetistä, eli keittele tarvittaessa niin kauan, että saat tasaisen massan aikaiseksi. Tarjoa vorchmack perinteitä kunnioittaen uuniperunoiden, suolakurkkujen, etikkapunajuurten ja smetanan kera. Eikä sovi unohtaa mikkelin klubin reseptillä valmistettua marskin ryyppyä...

1 kommentti:

  1. Ei ole venäläisen keittiön helmi. Juutalaisesten ghetoista on vorschmack lähtöisin.

    VastaaPoista