lauantai 16. maaliskuuta 2013

Hevoslihakohun jälkipyykkiä...
Onko ketään kerennyt ärsyttämään tuo turhanpäiväinen hevosenlihakohu??? Minua ainakin ja vielä suunnattoman paljon... Varsinkin se että tuore hevosenliha on oikeasti kiven takana. Ainoastaan kylmäsavuleikkelettä löytyy lähes jokaisesta lihatiskistä. Onhan tietenkin tästäkin kohusta ollut jotain tieteellistäkin hyötyä, nimittäin islantilaisesta lihapiirakasta löydettiin 0 % lihaa!!! Sangen hienoa etten sanoisi.

Nykyään suomessa on kohtuullisen harvinaista syödä hevosen lihaa... En tiedä onko kyseessä se että ruoalla leikkivät pikkutytöt tykkäävät kyttyrää jos heidän hoitohevonen pistetään raa´asti viikonlopun paistiruoaksi. Suomessahan ei heppoja lihakarjana kasvateta tietääkseni ollenkaan, vaan teuraaksi joutuu viesker vanhoilla päivillään, kun kaikki mahdolliset palkinnot on jo saavutettu...

Kyseisen kuvan annokseen oli saatavilla meksikolaista pelkästään lihatuotantoon kasvatettua konia. En ole ennen kyseistä elukkaa tuoreeltaan kokkaillut, mutta kertahan tuo on ensimmäinenkin. Myyjä jo kehoitti jättämään lihan roseeksi. Kuivahtaa kuulemma helposti. Sivut maustoin vain suolalla ja pippurilla. Pinnat kiinni pannulla ja uuniin odottomaan kypsymistä 64 celsius asteeseen. Pieni vetäytyminen ja mittari irti. Kypsyys: Perfect.

Lisäksi hauduttelin korvasienet yhden keltasipulin ja parin valkosipulin kynnen kera kermassa. Hieman juureskuutiota voissa paistettuna sekä rucolaa ja kirsikkatomaatteja.

Erittäin herkullinen vaihtoehto pihvikarjanlihalle... Ja vieläpä halvempaa... Ns. kohu näyttää nostaneen piikin kysyntään ja valitettavasti myös hintaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti