sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Lapin jätkän verivanukas



Veriruokia tehdään nykyään aivan liian vähän. Sama pätee myös unohdettuihin sisäelimiin. Verta saa kuitenkin hyvin varustetuista marketeista pakasteena ja toki tuorettakin verta kannattaa kysellä paikalliselta teurastajalta.

Verivanukas ( 4:lle )

0,5 L poronverta
4 dl karkeita ruisjauhoja
2 dl kotikaljaa
1 dl maitoa
0,5 dl siirappia
1 punasipuli
1 tl suolaa
½ tl valkopippuria
½ tl meiramia
½ tl salviaa
Voita

Karamellisoi kuutioitu sipuli pannulla voissa. Sekoita veri, kotikalja ja maito. Vatkaa joukkoon jauhot ja siirappi. Lisää mausteet ja sipulisilppu. Voitele leipävuoka ja kaada seos vuokaan. Peittele vuoka foliolla ja paista uunissa 200 asteessa noin tunnin verran. Tarjoa paahdettujen perunoiden ja porkkanoiden kanssa. Tarjoa lisäksi valkokastiketta ja karpaloita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti