keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Perunasalaattia parilla tavalla
Nyt kun terminen kevät on päässyt käyntiin, alkavat ihmiset viritellä pihagrillejään käyttökuntoon. Itselle tulee eteen uuden grillin kokoaminen... Edellinen unohtui pihalle talveksi ja korroosio otti vallan... Vaan mitäpä tuosta, kun kerta olen pallogrillin ystävä, niin taloudellinen menetyskin jää pieneksi. Perunasalaatti lienee suosituin grilliruoan lisäke meillä suomessa. Ainakin valmisversiot. Nyt on aika tehdä lisukesalaatit itse. 

 

Perunasalaatti  vol. 1

 

500 g uusiaperunoita tai vaihtoehtoisesti puikulaperunoita
½ nippua ruohosipulia
½ nippua villirucolaa
½ nippua minttua
2-3 anjovisfileetä
2 rkl kapriksia
2 dl kermaviiliä
3 rkl hunajasinappia
Mustapippuria

Pilko keitetyt ja jäähdytetyt perunat sopiviksi paloiksi. Huuhtele minttu ja villirucola, purista kuiviksi ja hienonna veitsellä. Silppua ruohosipuli. Hienolla anjovisfileet ja kaprikset. Yhdistä kaikki ja sekoita. Lisää kermaviiliin sinappia ja muutama kierros pippurimyllystä. Sekoita joukkoon ja anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.


Perunasalaatti vol. 2

 

500 g uusia perunoita
½ nippua ruohosipulia
1 keskikokoinen punasipuli
2 rkl kapriksia
2 dl kermaviiliä
1 rkl sauhua
1 rkl balsamicoa
oliiviöljyä


Pilko keitetyt ja jäähdytetyt perunat sopiviksi paloiksi. Kuori punasipuli, slaissaa puolenkuun muotoon ja vielä keskeltä kahtia. Laita kulhoon balsamicoa ja ripaus oliiviöljyä. Marinoi sipulisilppua n. 15 minuuttia. Silpua ruohosipuli ja kaprikset. Sekoita sauhu kermaviiliin. Yhdistä ainekset ja anna tekeytyä jääkaapissa parisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti