tiistai 4. syyskuuta 2012

Hunajaglaseerattua lohta ja kipparimuusia

 
 
 

Hunajaglaseerattua lohta ja kipparimuusia (2:lle)

 

n. 600 g lohta
1 kg jauhoisia perunoita
1 salottisipuli
1 prk valion kipparijuustolla maustettua kermaa
150 g creme fraichea
50 g voita
1 tl kuivattua tilliä
1 tl kuivattua nokkosta
suolaa
pippuria
2 rkl hunajaa
1 rkl vettä
 
Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Leikkaa lohi annospaloiksi, mausta suolalla sekä pippurilla ja aseta uunipellille. Notkista hunaja kuumalla vedellä. Paista lohta uunissa 200 asteessa ja kannattaa käyttää paistomittaria ettei kala pääse ylikypsäksi. Valele lohta glaseerauskastikkeella paiston aikana useita kertoja. Kun mittari näyttää 47 astetta nosta kala pois uunista, koska se jatkaa kypsymistään vielä muutaman asteen verran.. Sekoita ranskankermaan kuivatut yrtit ja mausta suolalla ja pippurilla. Silppua salotti ja kuumenna se kerman kanssa. Muusaa perunat ja lisää sekaan voi sekä kerma sipuleineen. Poista paistomittari kalasta ja tarjoa muusin ja kylmän creme fraiche kastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti