keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Jenkkilän kansallisruoka: mac n´ cheese

 
 
 
Matka ameriikan mantereelle lähestyy vauhdilla ja ennakkofiilistelyissä tuli tehtyä yhdysvaltain kansallisruokaa elikkäs makaronia juuston kera. Tämä alunperin USA:n kolmannen presidentin Thomas Jeffersonin amerikkaan tuoman ruokalajin menestys on ollut valtaisaa. Ei siis ihme, että heinäkuun 14 päivä on merkitty kansalliseksi mac n´ cheese päiväksi...
 

Mac n´ cheese (6:lle)

 

400 g sarvimakaroneja
6 dl maitoa
200 g cheddar juustoa
100 g parmesaania
50 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
4 palaa vaaleaa leipää
1 tl timjamia
1 tl suolaa
½ tl cayennepippuria
½ tl muskottipähkinää
 
 
Keitä makaronit ohjeen mukaan. Leikkaa leipäpaloista kuoret pois ja kuutioi sisus. Sulata voi kattilassa. Lisää kuutioiden päälle n. kolme ruokalusikallista voisulaa. Lisää kattilassa sihisevään voisulaan vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Anna poreilla hetkinen sekoitellen ja mausta timjamilla, suolalla, cayennepippurilla ja muskotilla. Lisää kylmä maito ja sekoittele kunnes suurustuu. Raasta juustot ja lisää kastikkeeseen. Säästä hieman cheddaria myös gratinointiin. Sekoita makaronit ja kastike vuokaan. Ripottele päälle loput juustoraasteesta ja leipäkuutiot. Paista grillivastuksen alla 275 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti