lauantai 29. syyskuuta 2012

Nihari karjalanpaistista ja korianteririisi



Idean tähän pakistanilaiseen nihari lihapataan sain eastenders brittisarjasta. Google vain kuumaksi ja eteeni avautui kokonainen liuta pakistanilaisia perinnereseptejä. Oma versioni on yhdistelmä useammasta reseptistä ja päätin tarjoilla sen korianteririisin kera. Koko asunto tuoksui kovin jouluiselta, kun mausteet pitkän haudutusajan myötä pääsivät valloilleen.

Nihari karjalanpaistista (4:lle)


700 g karjalanpaisti lihoja
½ tl kurkumaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl inkivääritahnaa
1 tl mustapippuria
1 tl chilijauhetta
1 iso sipuli
4 rkl vehnäjauhoja
Oliiviöljyä
Vettä
Suolaa


Mausteseos

2 tl fenkolinsiemeniä
3 kardemumman podin siemenet
2 tl korianterinsiemeniä
6 kokonaista mustapippuria
½ tl kuminansiemeniä
10 kokonaista neilikkaa
1 kanelitanko
1 laakerinlehti
½ tl muskottipähkinää


Kuumenna öljy padassa. Ruskista lihoja hetkinen. Yhdistä suola, chilijauhe, kurkuma, jauhettu korianteri, mustapippuri ja inkivääritahna. Jatka seosta hieman vedellä ja lisää lihojen joukkoon. Sekoita vehnäjauhot noin 2 desilitraan vettä ja lisää pataan. Jauha mausteseoksen ainekset jauhemaiseksi kahvimyllyllä tai jos hermo kestää niin morttelilla. Sekoita mausteseos pataan ja lisää vettä sen verran, että lihat peittyvät. Hauduta pienellä lämmöllä vähintään kahdeksan tuntia. Suurusta lopuksi lisää, jos tarpeen.


Korianteririisi

3 dl jasmiiniriisiä
1 pnt korianteria
1 limen kuori
1 tl kurkumaa
Suolaa
Vettä

Keitä riisi ohjeen mukaan. Lisää keitinveteen kurkuma. Valuta kypsä riisi. Silppua korianteri ja raasta limen kuori ja sekoita riisin sekaan.


Paista sipuli suikaleita pannulla öljyllä kunnes ovat kullan ruskeita. Tarjoa itämainen lihapata korianteririisin ja paistetun sipulin kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti