sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Coq Au Chianti






Coq au vin eli kukkoa viinissä on todellinen ranskalaisen keittiön helmi. Maukas lintu haudutetaan mureaksi punaviinissä. Yleisesti käytetään burgundin punaviiniä, mutta itse halusin käyttää yhtä suosikki viiniäni chiantia. Cabernet tai vastaavat voimakkaat ja tanniiniset punaviinit eivät sovellu käytettäväksi tähän herkkupataan. Kukkoa meiltä ei ihan hevillä löydy ja kanakin tahtoo olla kiven alla, joten broileri käy vallan mainiosti.

Coq au vin eli kukkoa viinissä

1 kg broilerin koipia
400 g broilerin fileitä
200 g savukylkeä
200 g herkkusieniä
8 kpl banaanisalottisipuleita
1 pll chiantia
0,5 dl konjakkia
2 dl demi glase kastikepohjaa
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl kuivattua timjamia
Suolaa
Pippuria

Poista savukyljestä kamara ja pilko ne noin sentti kertaa sentti viipaleiksi. Puolita herkkusienet. Suurimmat neljään osaan. Kuori sipulit. Pieni broileri useampaan osaan.

Ruskista pekoniviipaleita padassa omassa rasvassaan. Nosta sivuun ja ruskista broileri samassa rasvassa. Nosta nekin sivuun ja viimeiseksi ruskista padan pohjalla herkkusieniä ja salottisipuleita. Lisää pataan linnut ja pekonit. Valele konjakilla ja tulitikkua vaan perään. Seuraavaksi ripottele vehnäjauhot pataan ja sekoita hieman. Pari desiä demi glasea ja pullollinen chiantia perään. Mausta timjamilla ja suolalla sekä pippurilla. Hauduta kannen alla parikymmentä minuuttia, jonka jälkeen nosta kansi pois ja jatka kiehuttamista vielä toiset 20 minuuttia. Tarjoa maalaisleivän ja riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti