maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pulled Pork Burger



Viime vuosien suurin hitti on ollut ylikypsä revitty possu eli pulled pork, nykyään suomennettuna nyhtöpossu. Siinä pitkään mausteliemessä tai tiukassa foliopaketissa kypsytetty liha riivitään haarukoita hyväksi käyttäen ja muheutetaan haudutusliemellä ja bbq-kastikkeella. Ja koska huhtikuun burgeri päivityskin on tekemättä, niin on luontevaa, että porsas löytää itsensä sämpylöiden välistä.

Hieman myöhässä olen tästä trendistä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Sen sijaan uusi voimakas nouseva trendi näyttäisi olevan peri Tanskalainen smørrebrød. Tämä otetaan käsittelyyn pikapuoliin.

Pulled Pork

1-1,5 kg porsaan niskaa tai lapaa
1 pll täysmallas lageria

Mausteseos:

1 rkl paprikajauhetta
2 tl juustokuminaa
2 tl mustapippuria rouheena
1 tl suolaa
1 tl savupaprikajauhetta
½ tl chilijauhetta
½ tl rosmariinia
½ tl timjamia

Nosta lihat huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta. Sekoita mausteseos ja hiero se lihan pintaan kauttaaltaan. Liha padan pohjalle ja pullollinen täysmallas olutta päälle. Kansi päälle ja 150 asteiseen uuniin noin viideksi tunniksi. Anna vetäytyä noin 30-60 minuuttia kun nostat padan uunista. Jos käytit lapaa irroita luu ja kamara ennen kuin riivit lihan säikeiksi. Vinkkinä luu kannattaa pakastaa ja käyttää liemen tekoon joskus myöhemmin. Lisää nyhdetyn lihan joukkoon hieman haudutuslientä ja mieleistäsi bbq-kastiketta.

Burgerin kokoaminen alkaa höryttämällä sämpylät ja levittämällä ketsuppia alaosaan. Salaatit sekaan ja pulled pork päälle. Lisäksi siivutin hieman punasipulia ja maustekurkkua. Kruunuksi paistoin vielä halloumi juustoa päälimmäiseksi.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti