maanantai 21. huhtikuuta 2014

Rosmariiniperunat


Perienglantilainen lisuke rosmariiniperunat. Ne sopivat lähes kaiken kanssa talvisesta joulupöydästä aina kesän grillauksien kylkiäisiksi. Tarvitset ainostaan jauhoisia perunoita, tuoretta rosmariinia, valkosipuli, oliiviöljyä, pippuria ja suolaa.

Aloita kuorimalla perunat ja keitä niitä noin kymmenen minuuttia. Kaada lävikköön höyrystymään toiseksi kymmeneksi minuutiksi. Lämmitä tällä välin uuni 225 asteeseen ja silppua yksi rosmariinin oksa ja kuori muutama valkosipulinkynsi. Lisää uunipataan reilusti oliiviöljyä ja nakkaa sekaan kuoritut valkosipulin kynnet sekä kokonainen rosmariininoksa. Perunat pataan ja oliiviöljyä jälleen perään. Silputtu rosmariini suolan ja pippurin kera perunoiden päälle. Kääntele varovaisesti ja pata uuniin. Puolen tunnin kohdilla kääntele perunoita hieman ja anna laita uunin grillivastuksen alla vielä noin vartiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti