perjantai 18. huhtikuuta 2014

Pääsiäiseksi Nyhtökaritsaa pitaleivän kera



Pääsiäinen ilman karitsaa ei vaan toimi. Vaikka olenkin meidän perheen ainoa karitsanlihan suuri ystävä, niin joka vuosi sitä kokataan muodossa tai toisessa. Pulled pork on ollut parin viime vuoden suuria hittejä, joten sen suosiota kunnioittaen tempaisemme karitsan säikeiksi ja kätkemme sen itse leivottuihin pitaleipin.

Italialainen rosmaniini kasvaa kauniisti


Pulled Lamb eli Nyhtökaritsa

n. 1 kg karitsan paistia
2 oksaa tuoretta rosmariinia
3 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
½ tl kuivattua timjamia
Oliiviöljyä
Voita

Aloita silppuamalla rosmariini ja valkosipuli. Lisää edellämainitut ja sekä suola, pippuri, timjami ja muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä mortteliin ja hieraise karkeaksi. Hiero paistin pintaan ja kiedo useampaan kerrokseen foliota. Aseta kylmään uuniin ja käännä kierroksia 150 astetta. Anna hautua noin 5-7 tuntia. Anna vetäytyä noin tunti. Nyhdä liha suikaleiksi ja ripottele muutama nokare voita sekaan.






Pitaleivät (n. 7-8 kpl)

n.4 dl durumvehnäjauhoja
n. 2 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja sitten vesi pikkuhiljaa alustaen taikina. Anna kohota liinan alla noin puoli tuntia. Leipaise ohuiksi lättänöiksi ja anna kohota liinan alla vielä toiset 30 minuuttia. Paista 250 asteessa noin 3-5 minuuttia.






Täytä pitaleivät mieleisillä täytteillä. Itse heitin sekaan nyhtökaritsan lisäksi kurkkua, tomaattia, punasipulia, fetaa ja maustamatonta jogurttia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti