sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Meksikolaishenkinen voileipäkakku


Silloin kun on aika pitää pienet juhlat on voileipäkakku nykyään ihmisten suosikki numero uno. Perinteisen kalakakun tai kinkkukakun rinnalle voi tehdä esimerkiksi hieman nuorekkaamman meksikolaisvivahteisen kakun. Halutessasi lisää chilin määrää saadaksesi tujakamman ilmeen vieraitesi kasvoille.


Meksikolaishenkinen voileipäkakku

16 palaa tummaa paahtoleipää
16 palaa vaaleaa paahtoleipää
Maissilastuja

Täyte 1

500 g broilerin fileitä
1 rkl tex-mex mausteseosta (Mausteseoksen ainesosat löydät täältä)
2 dl tulista salsaa
2 dl valmista juustodippikastiketta
Oliiviöljyä paistamiseen

Täyte 2

n. 2,5 dl guacamolea
1 paprika (punainen tai keltainen)

Kuorrute

2 dl guacamolea
200 g ranskankermaa (ei kevyt)

Kostutukseen sitruunavettä


Aloita suikaloimalla broilerin fileet. Ruskista ne pannulla oliiviöljyssä. Lisää ruskituksen loppumetreille mausteseos. Anna jäähtyä ja hienonna veitsellä. Sekoita mukaan salsa ja juustodippikastike. Siirrä jääkaappiin. Silppua paprika ja sekoita sillpu guacamoleen. Siirrä myös jääkaappiin.

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja asettele leivinpaperin päälle tarjoiluastialle 2x4 muodostelmaan. Kakkuun tulee neljä leipäkerrosta, käytä vuorotellen vaaleaa ja tummaa paahtoleipää. Kostuta leivät sitruunavedellä. Varsinkin reunat, koska kakun keskiosa imee kosteutta enemmän myös täytteistä. Levitä ykköstäytettä leipien päälle ja lisää uusi kerros. Kostuta ja kumoa koko guacamoletäyte toiseen kerrokseen. Leivät päälle, kostutus ja loput broileritäytteestä. Viimeinen kerros vielä kostutuksen kera. Vetaise kakun päälle kelmu ja anna kostua jääkaapissa yön yli.

Sekoita creme fraiche ja guacamole. Kuorruta kakku seoksella. Painele kakun reunoille maissilastuja. Ja koristele kakku haluamillasi vihanneksilla ja yrteillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti