tiistai 20. toukokuuta 2014

Taverna Kyria Maria Rethymnon


Vuonna 1986 perustettu Taverna Kyria Maria on yksi parhaista ruokapaikoista Rethymnonin vanhassa kaupungissa, tästä kertoo jo se, että paikallisia ruokalijoitakin on paljon. Taverna sijaitsee Moshovitoy kujalla heti kuuluisan Rimondin suihkulähteen takana. Kyseessä on perheyritys, jossa mummo (Maria) on päänä yhdessä tyttärensä kanssa. Paappa ohjaa ihmiset pöytiin ja keskittyy tupakan polttoon ja perheen koiran paijaamiseen.

Ravintolassa on todella paljon mielenkiintoisia pikku detaljeja, kuten pieniä nukkeja ja eläinhahmoja. Löytyy seinältä Beatlesinkin kuva, lieneekö rock-musiikki rantautumassa tännekin? Paikan idylliä lisäävät myös useat lintuhäkit, joissa kanarialinnut piipittävät sulosointujaan.Ruokalistaa tutkittuamme päädyimme ottamaan alkuruoiksi etanoita ja paahdettua saganakia eli leivitettyä juustoa, joka on sen jälkeen paistettu pannulla. Päälle puristetaan vielä sitruunanmehua.


Moussaka! Kreikassa kun ollaan. Sitä on saatava. Miten kreikkalaiset saavatkin tuon munakoisovuoan maistumaan niin taivaalliselta? Perunat ladotaan pohjalle. Seuraavaan kerrokseen paahdettua kesäkurpitsaa. Jauhelihakastike. Paistetut munakoisot ja paksukerros todella tiivisrakenteista béchamel kastiketta.Hauska yksityiskohta oli huomata, että talon viini myydään täällä kilohinnalla! Valittavana oli joko ½ kilon tai yhden kilon pullo. Kreetalaiseksi talon viiniksi, kyseinen paikka tarjosi kyllä todella hyvää punaviiniä. Todettakoot että ensiluokkaiset raaka-aineet paikallisilta toimittajilta yhdistettynä konstailemattomaan ruoanlaittoon toimii todella hyvin. Oikoteitä ei ole keittiön puolella haettu. Paikka on kaiken lisäksi vielä edullinen. Kahden hengen ateria alkuruokineen ja viineineen maksoi vain n. 35€. Ruoan jälkeen taverna tarjosi vielä maistuvat juustopiiraat joiden päälle valuteltiin hunajaa sekä pienen pullon tsikoudiaa eli paikallista kotipolttoista. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti