lauantai 31. toukokuuta 2014

Kanafilee burger


Soppa Hommia burgerivuoden toukokuinen grilliviritys. Sämpylätaikinasta aloitin ja pitkäkestoisen nostatuksen jälkeen sain itselleni mukavan kuohkeat burgersämpylät seesamin- ja unikonsiemenin koristeltuina. Broilerin fileet ostin valmiiksi ohuiksi leikattuina. Fileet löin bbq-kastikkeeseen marinoitumaan pariksi tunniksi. Tällä välin valmistin marinoidut punasipulit. Siivutin kolme punasipulia ohuiksi renkaiksi, tässä hyvänä apuna toimii mandoliinileikkuri. Marinaadiksi sekoittelin lorauksen oliiviöljyä, 1 tl suolaa, 1 tl mustapippuria ja noin ½ dl balsamiviinietikkaa. Koko hoito sekaisin ja jääkaappiin marinoitumaan. Fileet huoneenlämpöön puolta tuntia ennen grilliin menoa, ettei nesteet karkaile väärälle puolelle fileetä. Grillasin mukavat raidat fileisiin ja samalla sivelin niitä grillauskastikkeella. Lopuksi vain sämpylät halki, tomaattiketsuppia hieman, horsmat päälle ja mehevä broilerinfilee seuraavaksi. Vielä marinoitua punasipulia ja kastikkeeksi käytin Öljypuun valmistamaa valkosipulimajoneesia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti