sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Oulun parhaat burgerit ja hieman skandinaavista ruokaa...

Miniloma oulussa yhdistettynä lämpimään ja aurinkoiseen säähän johti poppoomme yllätys yllätys terassille pienen nälän saattelemana... Kauppuri 5 on konstailematon ruokapaikka, missä ollaan itsetietoisia tuoreista raaka-aineista. Niistä ollaan ylpeitä ja palvelu on mukavan rempseää.


Runsaasta valikoimasta tällä kertaa tilaamisen arvoiseksi valikoitui tupla-teurastaja. Tämä ihanuus sisältää pihvin, pekonia, oluessa haudutettua possunniskaa ja paahtopaistia, sipulia, tulista bbq-kastiketta ja chilimajoneesia. Lisäkkeeksi tilauta päräytin pienet ranut. Uskomattoman hyvä yhdistelmä kauppurin 2v juhlaoluen kanssa, joka taisi olla jenkkilässä pantua anchor alea.

Tällaisia burgereitten pitäisi olla! Herkullisia ja alusta loppuun itsevalmistettua. Ei tarvitse näiden makuelämyksien jälkeen paljon turvautua moottoripyöräkerho MC Donaldsin tuotteisiin. Ehdoton pysähdyspaikka oluen nälkiinnyttämälle taivaltajalle. 
Jälkiruoka olikin sitten ihan omalaatuinen makuelämys. Skotlantilainen brewdog panimohan tekee pelkästään konstailemattomia erikoisoluita, josta tämä tokyo nimeä kantava imperial stout ei ollut poikkeus. Peräti 18,2 tilavuus prosenttia alkoholia teki oluesta erittäin mielenkiintoisen kokemuksen. Erittäin makean maun alta paljastui hedelmällisiä jos ei jopa marjaisia aromeja yhtyen paahteisen maltaan ja rikkaan alkoholin liittoon.

Toisena Ravintolana toimi myöskin oulun ravintola skeneen kohtuu uusi ravintola hella, jonka skandinaavinen ruokalista on lyhyt, mutta tarkoituksen mukainen. 
Ruoka oli hellassa aivan ok. Suola hanaa olis voinut kuitenkin säädellä hieman pienempään asentoon. Itse tilasin kala-annoksen, joka vastasi odotuksia kohtuudella, ainoat moitteet, lohi oli hieman yli ja suolaa vähän turhan reilulla kädellä. Vastapäätä tilattiin pasta-annos, jossa sama vika liikaa suolaa, muuten kuulemma oikeinkin herkullinen. Palvelu kaikin puolin mukavaa ja asiantuntevaa. Sunnuntai alkupäivään kohtuu hiljainen ravintola, tiedä häntä oliko vain poikkeus. Ainakin viikolla lounas tuntui olevan erityisen halpa ja jos linja on samaa kuin à la carte lista, tulee toimimaan todella hyvin.

Paahdettua lohta ja hauki-rapumureketta
Ricotta-pinaattiravioleja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti