perjantai 8. kesäkuuta 2012

Punajuuririsotto

Punajuuririsotto toimii niin pääruokana kuin grillatun possun tahi kanan lisukkeena. Nopea tehdä jos oikoo kasvisliemen suhteen. Itse aloitin kasvisliemen keittämisellä.






Punajuuririsotto ( 4:lle )


3 Punajuurta
4 dl risottoriisiä esim. arborio
4 dl kasvislientä
3 dl punajuurimehua
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
Parmesaania
Oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria

Keitä Punajuuria n. 15 minuuttia. Kuori ja kuutioi hieman jäähtyneenä. Silppua sipulit. Kuumenna oliiviöljyä pannulla ja kuullota sipuleita hetki. Lisää riisi ja jatka kuullotusta n. minuutin. Punajuuret pannulle ja valkoviini perään. Lisää kasvislientä desilitra kerrallaan koko ajan sekoittaen. Anna nesteen imeytyä kohtuudella riisiin ennen kuin lisäät lientä. Lopuksi lisää punajuurimehu ( Voit tehdä mehun mehulingolla tuoreista punajuurista tai käyttää Biottan punajuuritäysmehua) samaa metodia käyttäen. Mausta suolalla ja pippurilla. Raasta päälle hieman parmesaania.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti