keskiviikko 22. elokuuta 2012

Ravintolapäivä - Hellfire Kitchen


Olihan se vain kokemus tuo ravintolapäivä... ja vielä aivan huippu kokemus ja palaute oli pääosin kymppiplussaa... Kiitokset rakkaille asiakkailleni siitä... Jaan nyt avoimen lähdekoodin Hellfire Kitchenin maittaviin sapuskoihin... Listallahan oli quesadilloja, nachoja salsan kera ja gazpachoa...


Quesadilla (100:lle)

 

Tortillat (n. 100 kpl)

5 kg durumvehnäjauhoja
5 dl oliiviöljyä
2,5 l vettä

Sekoita aineet taikinaksi. Pyörittele sopivan kokoinen pallero taikinasta ja kaulitse tortillaksi. Paista kuivalla pinnoitetulla pannulla tortillat puolikypsiksi.


Habanero con carne ( n.8 L)

 

2 Kg naudan paahtopaistia
2 Kg tomaattimurskaa
3 isoa punasipuli
1 kokonainen valkosipuli
3 paprikaa, eri värisiä
3 habanero chiliä (itse käytin caribbean red habanero lajiketta)
800 g kidneypapuja
2 L vettä
500 g maissia
2 limen mehu
4 rkl Paprikajauhetta
2 rkl juustokuminaa
1 rkl merisuolaa
½ dl soijaa
½ rkl peperonchinoa kuivattuna
1 pnt tuoretta korianteria
2 oksaa tuoretta rosmariinia 
Mustapippuria myllystä
Oliiviöljyä

Pilko liha pieniksi palasiksi. Kuutioi sipulit, paprikat ja chilit. Paista lihoja pienissä erissä ja lisää kattilaan, jossa vihannekset jo kuullottuvat oliiviöljyssä. Lisää valutetut pavut ja maissit. Lisää vesi, tomaattimurska ja mausteet. Purista sekaan kahden limen mehu. Hauduta miedolla lämmöllä vähintään kolme tuntia, mutta mielellään pidempään. Lisää loppuvaiheessa tuoreet yrtit.

Quesadilloihin tarvitset lisäksi noin 3 kiloa juustoraastetta. Lämmitä pannu. Levitä tortillan puoliskolle ensin juustoraaste ja päälle chili con carnea. Halutessasi voi nakata päälle vielä jäävuorisalaattia ja tuoretta korianteria. Taita tortilla kiinni ja paista pannulla molemmin puolin kunnes juusto on sulanut.


Hellfire menu



Hellfire salsa (60:lle)

 

4 kg tomaatteja
1,5 kg punasipulia
10 paprikaa
3 kurkkua
2 habaneroa
2 solo valkosipulia
2 limen mehu
½ dl agave siirappia 
Tuoretta korianteria
Suolaa
Pippuria

Aja ainekset yleiskoneen leikkuuterällä pienellä nopeudella murskaksi. Mausta limen mehulla ja agave siirapilla. Lisää vielä suolaa ja pippuria. Koristele tuoreella korianterilla ja tarjoile nachojen kera.

Hellfire Kitchenin kauniit tarjoilijat





Gazpacho inferno (50:lle)

 

6 kg kypsiä tomaatteja
4 kurkkua
4 punaista paprikaa
1 kokonainen valkosipuli
2 naga morich chiliä
2 dl oliiviöljyä
1 dl balsamicoa
Lehtipersiljaa
suolaa
pippuria

Aja vihanekset sileäksi keitoksi suurella nopeudella. Lisää balsamico ja oliiviöljy. Mausta vielä suolalla ja pippurilla. Anna keiton tekeytyä kylmässä pari tuntia tai mielellään vuorokauden verran. Koristele lehtipersiljalla.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti